SPREKERS

Laat u op het Jaarcongres De Qruxx van kwaliteit inspireren door topsprekers uit praktijk én wetenschap over de laatste inzichten en best practices rondom waardegedreven zorg en waarborgen van kwaliteit in zorgnetwerken.

Kees Ahaus
Kees Ahaus, hoogleraar Health Services Management & Organization bij de Erasmus School of Health Policy & Management

Kees Ahaus is hoogleraar Health Services Management & Organization bij de Erasmus School of Health Policy & Management en leidt de gelijknamige groep binnen dit instituut. Ervoor was hij hoogleraar Healthcare Management aan de faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Kees Ahaus is daarnaast hoofdredacteur van het tijdschrift KiZ.

Monique Slee-Valentijn
Monique Slee-Valentijn, directeur specialistische zorg ouderen Cordaan

Monique Slee-Valentijn is sinds 2018 directeur bij Cordaan. Hiervoor leidde zij het Expertisecentrum Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ) binnen Cordaan, verdeeld over 4 revalidatie-locaties in de Amsterdamse regio. Monique Slee is opgeleid als internist-ouderengeneeskunde aan het LUMC, het Haagse Bronovo en Amsterdamse VUmc. Zij werkte tot 2016 in het VUmc als staflid, betrokken bij het implementeren van multidisciplinaire ouderen poliklinieken in ziekenhuis Amstelland en OLVG. Daarnaast participeerde zij in wetenschappelijk onderzoek.

Joris van Eijck
Joris van Eijck, directeur Zorg Menzis

Joris van Eijck is sinds augustus 2015 directeur Zorg bij Menzis en is in die rol verantwoordelijk voor de zorg voor alle verzekerden van Menzis. Voordat hij bij Menzis in dienst trad, was hij onder meer kliniekmanager Hartchirurgie in het Universiteitsziekenhuis Düsseldorf, en lid van de raad van bestuur en directeur bedrijfsvoering klinische divisies van het AMC in Amsterdam. Hij heeft in 2015 de overstap naar Menzis gemaakt om de relatie tussen zorgverleners en verzekeraar veel meer te baseren op de inhoud - de daadwerkelijk geleverde zorg aan verzekerden - in plaats van de ‘rituele contracteringsdans’, die vooral over geld gaat

Jan Engelen
Jan Engelen, consultant leadership and change en voormalig director Leadership Karolinska Instituut 

Jan 2011 maakte Jan Engelen de overstap van verzekeringssector naar de gezondheidszorg. Als directeur HR van het Radboudumc was hij nauw betrokken bij de realisatie van de ambitie “to have a significant impact”. Hij kiest daarin veelal voor strategie, leiderschap en cultuur als belangrijke perspectieven om organisaties te verbeteren. In 2016 werd hij director Leadership van Karolinska (in Stockholm) dat een integrale en radicale transformatie naar ‘Patients First’ heeft ingezet. Jan is van huis uit econoom en in 2015 rondde hij de Insead executive master coaching en consulting for change af. Zijn expertise: leading change in healthcare.

Aileen van der Neut
Warner Prevoo, interventiereadioloog in het OLVG en longkankerpatiënt

Na jarenlang kankerpatiënten te hebben behandeld in het AVL, kreeg hij zelf longkanker. Interventieradioloog Warner Prevoo verbaast zich sinds hij patiënt is over veel dingen. “Ik deel die verbazing graag. En hoop dat ik zo alle partijen in de zorg aan het denken kan zetten.”

Aileen van der Neut
Aileen van der Neut, projectmanager HartNet Noord-Nederland van het Universitair Medisch Centrum Groningen

Aileen van der Neut M.A. (Master of Arts) is projectmanager HartNet Noord-Nederland van het Universitair Medisch Centrum Groningen. 

Bianca Buijck
Bianca Buijck, managing Director Rotterdam Stroke Service

Bianca Buijck is al meer dan 25 jaar werkzaam in de zorg in verschillende rollen als verpleegkundige, beleidsmaker en onderzoeker. Bianca Buijck is nu actief als managing director Rotterdam Stroke Service. Haar motto is “Samen sterk in de CVA keten!’. De patiënt centraal en doelen op steeds betere zorgverlening zijn altijd haar uitgangspunten. Zij handelt volgens de laatste wetenschappelijke inzichten, aangevuld met inzichten vanuit de praktijk en wensen van de patiënt.

Implementeren, faciliteren en samenwerking bij waardegedreven zorg